Logo Pub events 1

Zij gingen je voor

Sony Logo png
Crocs Emblem
1200px Logo ministerie van defensie svg Edited
Knvb logo Edited
Rabobank logo

Ontdek de leukste bedrijfsuitjes op inspirerende locaties

Teamuitje grote groepen

Ben je op zoek naar een bedrijfsuitje dat jouw team nog lang zal bijblijven? Ontdek onze selectie van leuke en unieke bedrijfsuitjes in de meest inspirerende locaties. Denk aan een spannende Ontmasker de Saboteur in het hart van Amsterdam, een schilderworkshop in de historische Jordaan, of een kookworkshop in het sfeervolle Utrecht.


Voor de avontuurlijke teams bieden wij een zeiltocht op de prachtige wateren van de Loosdrechtse Plassen of een Robinson uitje op de Veluwe. Liever iets cultureels? Verken de verborgen parels van Rotterdam met onze stadstour Escape the City of geniet van een wijnproeverij in de wijngaarden van Zuid-Limburg. Onze bedrijfsuitjes zijn zorgvuldig samengesteld om niet alleen te entertainen, maar ook de teambuilding te versterken en de creativiteit aan te wakkeren. Boek vandaag nog en ervaar hoe onze unieke bedrijfsuitjes jouw team dichter bij elkaar brengen!

Veel gestelde vragen

Bedrijfsuitjes bieden een uitstekende kans om plezier te hebben, te ontspannen en tegelijkertijd de band met je collega's te versterken. Er zijn talloze activiteiten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van de interesses van je team en het doel van het uitje. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Sportactiviteiten - Van een potje voetbal of volleybal tot een gezellige zeskamp, sportieve activiteiten zijn perfect om de teamgeest te bevorderen.
 2. Buitenactiviteiten - Denk aan wandelen, een picknick in het park, of zelfs een avontuurlijke dag uit met klimmen en abseilen.
 3. Creatieve workshops - Schilderen, pottenbakken, of een andere creatieve bezigheid kan een ontspannen en inspirerende ervaring zijn voor iedereen.
 4. Speurtochten - Een speurtocht door de stad of natuur kan zowel uitdagend als leerzaam zijn.
 5. Culinaire tours - Verken de lokale culinaire scene met een tour langs verschillende restaurants, brouwerijen of wijnhuizen.
 6. Escape rooms - Test de samenwerking en probleemoplossende vaardigheden van je team terwijl je probeert te ontsnappen uit een spannende en uitdagende kamer.
 7. Kookworkshops - Niets brengt mensen meer samen dan eten. Samen een maaltijd bereiden kan een leuke en educatieve ervaring zijn.
 8. Karaoke-avonden - Laat je collega’s hun muzikale talenten zien en geniet van een avond vol zang en plezier.
 9. Culturele uitstapjes - Bezoek een museum, theater of een historische bezienswaardigheid voor een cultureel verrijkende ervaring.
 10. Boottochten - Geniet van een ontspannen dag op het water met een rondvaart of zeiltocht.
 11. Workshops voor persoonlijke ontwikkeling - Investeer in je team met trainingen of workshops gericht op vaardigheden zoals time management, stressbeheer of communicatie.

De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en interesses van je team. Daarnaast worden deze activiteiten vaak gecombineerd met een lunch, diner, borrel of bedrijfsfeest. Het belangrijkste is dat iedereen zich betrokken voelt en plezier heeft. Dus, ga aan de slag en organiseer een bedrijfsuitje dat nog lang herinnerd zal worden!

Absoluut! Bedrijfsuitjes hoeven niet duur te zijn om onvergetelijk en leuk te zijn. Er zijn talloze betaalbare opties die net zo veel plezier en teambuilding bieden als duurdere alternatieven. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om de uitjes goedkoper te maken, door te kiezen voor goedkopere dineropties.

Onze uitjes zijn ingedeeld in verschillende prijscategorieën. De goedkoopste opties zijn uitjes die je zonder begeleiding van een kunstenaar, spelbegeleider of quizmaster kunt doen.

Hier zijn enkele ideeën voor goedkope bedrijfsuitjes:

Quizavond - Test de kennis van je collega's met een DIY PubQuiz. Dit kan op locatie of zelfs online plaatsvinden. Na het bestellen van de Quiz, kun je direct aan de slag. We sturen direct een download link, zodat je binnen 5 minuten de Quiz kunt starten.

Workshops - Boek een DIY workshop met of zonder materiaal. Je volgt dan een workshop onder leiding van een professionele kunstenaar via een online video.

Citygames - Ontdek je eigen stad opnieuw met een selfguided citygame. Via een App op je telefoon volg je een route en lossen jullie raadsels, puzzels en vragen op terwijl je de stad verkent en onderweg geniet van de toeristische hoogtepunten en verborgen juweeltje.

Met een beetje creativiteit en planning kun je een fantastisch bedrijfsuitje organiseren zonder veel geld uit te geven. Het belangrijkste is dat je tijd doorbrengt met je team en samen plezier hebt. Dus ja, we hebben zeker goedkope bedrijfsuitjes die perfect passen bij elk budget!

Ja, een bedrijfsuitje kan zeker op eigen locatie georganiseerd worden. Er zijn tal van activiteiten en teambuildingprogramma's die direct naar jullie kantoor of een andere door jullie gekozen locatie kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan workshops, outdoor activiteiten en quizzen die ter plekke worden opgezet. Het organiseren van een bedrijfsuitje op eigen locatie biedt flexibiliteit en kan helpen om kosten te besparen, terwijl het toch zorgt voor een leuke en onvergetelijke ervaring voor het hele team.

Ja, bedrijfsuitjes kunnen fiscaal aftrekbaar zijn, maar er zijn enkele voorwaarden en regels waaraan je moet voldoen om van deze aftrekpost te profiteren. Het is belangrijk om te weten hoe dit precies werkt, zodat je zeker weet dat je alle voordelen benut zonder in de problemen te komen met de belastingdienst.

Werkkostenregeling (WKR)

In Nederland vallen bedrijfsuitjes onder de werkkostenregeling (WKR). Deze regeling stelt dat je als werkgever een bepaald percentage van het totale fiscale loon van je medewerkers mag gebruiken voor onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen. Voor 2024 is dit percentage 1,92% van de eerste € 400.000 van het totale fiscale loon en 1,18% over het meerdere.

Noodzakelijkheidscriterium

Voor bedrijfsuitjes geldt het noodzakelijkheidscriterium. Dit betekent dat de uitgaven moeten bijdragen aan de uitvoering van de werkzaamheden. Bedrijfsuitjes die de teamgeest bevorderen en de samenwerking verbeteren, kunnen hieronder vallen. Denk bijvoorbeeld aan teambuildingactiviteiten, trainingen of workshops die de professionele ontwikkeling ondersteunen.

Vrije ruimte en gerichte vrijstellingen

Binnen de WKR is er de zogenaamde 'vrije ruimte' waarin je vergoedingen en verstrekkingen onbelast kunt onderbrengen. Bedrijfsuitjes kunnen binnen deze vrije ruimte vallen. Echter, als je boven de vrije ruimte uitkomt, betaal je als werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Er zijn ook gerichte vrijstellingen voor bepaalde kosten die specifiek zijn benoemd, zoals reiskosten en opleidingen. Voor de meeste bedrijfsuitjes geldt echter dat ze onder de vrije ruimte vallen.

Verschil tussen personeelsfeest en relatiebeheer

Het is ook goed om te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen personeelsfeesten en activiteiten voor relatiebeheer. Een bedrijfsuitje dat bedoeld is om de relaties met klanten of zakelijke partners te verbeteren, wordt anders behandeld dan een personeelsuitje. Personeelsuitjes vallen meestal onder de WKR, terwijl relatiebeheer uitgaven andere fiscale regels kunnen volgen.

Belastingadviseur raadplegen

Hoewel bedrijfsuitjes dus fiscaal aftrekbaar kunnen zijn, is het verstandig om de specifieke details met je financiële afdeling en/of een belastingadviseur te bespreken. Zij kunnen je helpen om precies te bepalen welke kosten aftrekbaar zijn en hoe je deze het beste kunt verantwoorden binnen de geldende belastingregels.

Kortom, ja, bedrijfsuitjes zijn fiscaal aftrekbaar, maar zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regels en voorwaarden. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen zonder onverwachte verrassingen.

De kosten van een bedrijfsuitje kunnen sterk variëren afhankelijk van de aard van de activiteit, de locatie, het aantal deelnemers en de extra's die je kiest. Er is echter een breed scala aan mogelijkheden om uit te kiezen, wat betekent dat er voor elk budget wel een geschikte optie is. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten qua kosten voor een gemiddeld bedrijfsuitje.

Activiteiten en Locaties

De keuze van de activiteit is een van de grootste factoren die de kosten bepalen. Hier zijn enkele voorbeelden van populaire bedrijfsuitjes en hun gemiddelde kosten uitgaande van een groepsgrootte van 40 deelnemers:

 1. Quiz of Citygame: Voor een spannend avontuur waarbij teamwork centraal staat of een Quiz betaal je gemiddeld tussen de €10 en €25 per persoon.
 2. Creatieve Workshop: Voor een creatieve workshop, zoals schilderen of graffiti zijn de kosten hoger i.v.m. de hogere materiaalkosten. Denk hierbij aan tussen de €25 en €50 per persoon.
 3. Kookworkshop: Gezamenlijk koken is niet alleen leuk maar ook leerzaam. De kosten liggen meestal tussen de €50 en €100 per persoon, inclusief ingrediënten en begeleiding.
 4. Buitenactiviteiten: Denk aan een sportdag, picknick of een wandeling. Deze kunnen relatief goedkoop zijn, variërend van gratis tot €40 per persoon, afhankelijk van de gekozen activiteit en eventuele huur van materiaal.
 5. Bedrijfsfeest: Een avondje uit in een feestlocatie met eten, drinken en entertainment kan variëren van €50 tot €150 per persoon.
 6. Training: Voor een educatieve dag variëren de kosten doorgaans tussen de €75 en €200 per persoon, afhankelijk van de duur en het type workshop.

Extra's en Verzendkosten

Naast de hoofdactiviteit zijn er vaak extra kosten die je in overweging moet nemen. Denk hierbij aan:

 • Vervoer: Busvervoer kan variëren van €10 tot €25 per persoon, afhankelijk van de afstand en de groepsgrootte.
 • Eten en drinken: Dit kan variëren van eenvoudige snacks en drankjes voor €10 tot uitgebreide diners voor €50 of meer per persoon.
 • Overnachting: Als je kiest voor een meerdaags uitje, variëren de kosten van accommodaties van €50 tot €150 per nacht per persoon.

Gemiddelde Totaalkosten

Als we al deze factoren samenvoegen, liggen de gemiddelde kosten voor een bedrijfsuitje meestal tussen de €50 en €150 per persoon voor een dagactiviteit. Voor meerdaagse uitjes of luxere evenementen kan dit oplopen tot €200 of meer per persoon.

Budgetvriendelijke Opties

Er zijn ook tal van budgetvriendelijke opties voor bedrijfsuitjes:

 • Picknick in het park: Met zelf meegebrachte eten en drinken kun je een gezellige dag hebben voor minder dan €10 per persoon.
 • Spelletjesavond op kantoor: Voor de kosten van wat snacks en drankjes, meestal minder dan €20 per persoon.
 • Vrijwilligerswerk: Vaak gratis en zeer waardevol voor teambuilding en maatschappelijke betrokkenheid.

Conclusie

De kosten van een bedrijfsuitje kunnen variëren, maar met een beetje creativiteit en planning is het mogelijk om een geweldige ervaring te creëren binnen elk budget. Of je nu kiest voor een luxe evenement of een eenvoudige, gezellige activiteit, het belangrijkste is dat je team samenkomt, plezier heeft en versterkt terugkeert naar de werkvloer.

Gemiddeld worden bedrijfsuitjes één tot twee keer per jaar georganiseerd. Dit hangt echter sterk af van de grootte van het bedrijf, de bedrijfscultuur en het beschikbare budget. Sommige bedrijven kiezen ervoor om elk kwartaal iets te doen, terwijl anderen wellicht één groot evenement per jaar plannen. In grotere bedrijven kan het voorkomen dat er naast de jaarlijkse evenementen ook kleinere, afdelingsuitjes plaatsvinden.

Bedrijfsuitjes zijn belangrijker dan je misschien denkt. Ze bieden medewerkers de kans om elkaar op een informele manier beter te leren kennen, wat kan leiden tot betere communicatie en samenwerking op de werkvloer. Bovendien zijn ze een geweldige manier om waardering te tonen voor de inzet en hard werk van je team.

Als je merkt dat je bedrijf nog geen regelmatig schema heeft voor bedrijfsuitjes, is het wellicht een goed idee om dit eens ter sprake te brengen. Door samen te werken aan het plannen van leuke, ontspannende activiteiten, kan je bijdragen aan een positieve werkomgeving waar iedereen zich gewaardeerd en gemotiveerd voelt.

Dus, waarom zou je wachten? Begin vandaag nog met het plannen van het volgende bedrijfsuitje en zie zelf wat voor een positieve impact het kan hebben!

Unieke PUB Garantie

PUB Event garantiebadge

We bieden op al onze events een PUB (Perfecte & Unieke Beleving) - garantie. Wij garanderen:


 1. Professionele begeleiding
 2. Gezellige locaties
 3. Afspraak is afspraak, geen verborgen kosten
 4. Passend event voor jullie groep
 5. Ruimte voor teambuilding en verbinding
 6. Jullie plezier staat centraal
 7. Niet goed, geld terug

Heb je nog vragen?

Event team

Neem contact met ons op of plan een meeting in onze agenda