Highland Games

Een dynamische dag midden in de natuur

Highland Games

Circa 2,5 uur

Vanaf €29,50 p.p. excl. BTW

Op onze of eigen locatie

Vanaf 20 personen

Begeleiding door professionele instructeur

150+ keer geboekt

Highland Games Uitje, welke clan is het sterkst?

De Highland Games zijn een 19e-eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Nog steeds worden er ieder jaar Highland Games gehouden, tegenwoordig ook buiten Schotland. De Highland Games vertegenwoordigen de trots en de kracht van Schotland. Ze bevatten tests gebaseerd op kracht, vaardigheid en uithoudingsvermogen die worden gecombineerd met een ruime hoeveelheid plezier.

Tijdens deze Highland Games gaan de verschillende clans (teams) met elkaar de strijd aan met de diverse onderdelen. Wie is de sterkste? Wie is het behendigst? Which clan is the best? Een groepsuitje vol met schotse kilten, schotse whiskey en een hele boel rivaliteit.

Dit uitje boeken?

Eerdere Highland Games deelnemers

Uwv
Logo ikea
4 meander
Intratuin logo e1463743610772

Bekijk de trailer van onze Highland Games

Hoe verloopt een Highland Games uitje

Highland Games 2
 • Één van onze Outdoor instructeurs ontvangt jullie met een Schotse Whiskey en begint met de uitleg.

 • De clans worden ingedeeld en een iedereen krijgt een schotse kilt.

 • Als clans strijden jullie tegen elkaar in verschillende proeven, zoals het bekende Tossing the Caber en Haggis Hurling.

 • Tussendoor is er een pauze voor een drankje en om even bij te komen van de strijd.

 • Aan het einde wordt het winnende team bekend gemaakt en wordt de prijs uitgereikt

Voorbeeld Highland Games Programma

Om een beetje een idee te krijgen van hoe jullie dag eruit gaat zien, hebben wij een voorbeeld programma gemaakt. Uiteraard kunnen de tijden nog wisselen.

Highland Games 3

13:00 Aanvang
13:15 Uitleg, introductie en team indeling
13:30 Onderdeel 1-3
14:15 Drink pauze
14:30 Onderdeel 4-6
15:15 Prijsuitreiking en afsluiting

Meer informatie?

Welke onderdelen kun je verwachten?

Een Highland Games uitje bestaat uit zes onderdelen. Afhankelijk van de locatie, de samenstelling van jullie groep en jullie wensen is het mogelijk om extra onderdelen toe te voegen of te vervangen.

Vraag onze offerte aan

Waarom Highland games spelen?

Highland games kilt 4

Plezier en teamwork: Highland Games is niet alleen leuk, maar je leert ook samenwerken onder spanning. De beste clan wint! Maar wie is het meest fanatiek?

Geschikt voor iedereen: Highland Games bestaat uit verschillende onderdelen. Het ene onderdeel is net wat sportiever als de ander. Door deze mengeling is er voor ieder wat wils!

Creëer momenten met elkaar: Over jullie Highland Games wordt nog lang nagepraat! De herinnering aan de spanning, sportiviteit en samenwerking zorgt voor een gezamenlijke ervaring die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Unieke PUB Garantie

PUB Events Garantie

We bieden op al onze events een PUB (Perfecte en Unieke Beleving) - garantie. Wij garanderen:


 • Professionele begeleiding
 • Gezellige locaties
 • Afspraak is afspraak, geen verborgen kosten
 • Passend event voor jullie groep
 • Ruimte voor teambuilding en verbinding
 • Jullie plezier staat centraal
 • Niet goed, geld terug

Vragen?

Event team

Één van onze Event Managers helpt je graag!

Wat zijn Highland Games?

Outdoor Pub Highland Games actie

Highland Games zijn traditionele spelen uit Schotland waar cultuur en plezier voorop staat. Inmiddels worden de Highland Games jaarlijks op verschillende plekken in de wereld gehouden.


Bij de Highland Games worden er meerdere spellen uitgevoerd in de buitenlucht. Denk hierbij aan touwtrekken en kogelslingeren maar bijvoorbeeld ook danswedstrijden. Kortom, het is een evenement voor het hele gezin!

De geschiedenis van de Highland Games

De Highland Games bestaan al sinds de 11e eeuw. In die tijd werden de spelen georganiseerd om de sterkste man van Schotland te vinden. Sinds de 19e eeuw is het officieel een traditioneel jaarlijks evenement. In al die jaren is de traditie zo goed mogelijk intact gehouden. Dit geldt zowel voor de verschillende onderdelen als voor kleding en muziek.

Meer informatie?

Onderdelen van de Highland Games

Tijdens onze Highland Games zul je de strijd aan gaan met jouw groep om te kijken wie er de ruigste maar vooral sterkste deelnemer is. Jullie gaan zes verschillende onderdelen uitvoeren. Onderstaand een overzicht van de onderdelen!

Tug-o-war

Durven jullie het duel aan?

Tug o war

Tug-o-war oftewel touwtrekken. Hierbij gaan beide teams zo hard mogelijk aan het uiteinde van het dikke en zware touw trekken.


Touwtrekken is de perfecte mix van techniek, houding, adrenaline en brute kracht. Tijdens dit spel ervaar je pas echt wat teamwork is!

Tossing the caber

Welke clan werpt de paal het verst?

Highland games tossing the caber

De caber toss is een Highland Game onderdeel waarbij de deelnemers een grote taps toelopende stok gooien die "caber" wordt genoemd. In Schotland wordt de caber meestal gemaakt van een lariksboom. Hij kan 5 à 6 meter hoog zijn en weegt 40 à 70 kilogram. Degene die de caber het verst kan werpen, wint het spel!

Bij dit spelonderdeel is het belangrijk om balans met kracht te combineren. Tossing the caber is een individueel spelonderdeel dat zorgt voor de benodigde onderlinge rivaliteit!

Caber Wave

Het spel waar teamwork centraal staat!

Caber wave Highland Games

Het spel gaat als volgt: elke clan neemt een paal en legt een slalomparcours af. De clan moet de paal gelijktijdig dragen en mag de paal niet loslaten. Degene die de snelste tijd aflegt, heeft gewonnen.


Caber wave is het spel waarbij het uithoudingsvermogen en samenwerking wordt getest.

Haggis Hurling

Durf jij al te wedden wie het verst kan werpen?

Haggis hurling

In dit hilarische spelonderdeel moet je een blik haggis zo ver mogelijk wegwerpen. Haggis is een typisch Schots gerecht, het is een schapenmaag gevuld met schapenhart, -long en -lever, ui en havermout. Het spel is als grap begonnen maar is snel uitgegroeid tot eigen sport.

Roll The Barrel

Is jouw clan het snelst?

Roll the barrel

Roll the barrel is een zeer gewaardeerd Highland Game onderdeel. Het vergt veel teamwork en snel kunnen schakelen. Je legt samen met je clan een parcours af terwijl je het whisky vat rolt.

Tree Saw

Wie komt er het eerst door de boomstam?

Tree saw

Tijdens dit spelonderdeel gaan we kijken wie er als eerste door een boomstam zaagt! Je bent hier samen intensief mee bezig en het gevoel van spanning is om te snijden.

Bekendste Highland Games

The Braemar Gathering

De Braemar Gathering is al 900 jaar dé Highland Games in Schotland. Voor de Britse koninklijke familie is het een traditie geworden om het event jaarlijks bij te wonen tijdens hun vakantie. Braemar is een pittoresk dorpje in Schotland dat bekend staat om zijn grote stukken land. Lokale mensen zijn erg betrokken bij het evenement en het wordt dan ook volledig gerund door vrijwilligers. Ze doen er alles aan om tijdens dit evenement het typische Schotse gevoel over te dragen aan de bezoekers.

Muziek en dans tijdens de Highland Games

Een niet te missen onderdeel van de klassieke Highland Games zijn de muziek en bijpassende dans. De muziek wordt meestal verzorgd door grote bands van doedelzakspelers, om zo luid mogelijk te klinken. Zij spelen meestal hun eigen versie van de Scotland the Brave en Amazing Grace. De Highland dance is een unieke dans die alleen wordt uitgevoerd, dus niet met een danspartner. De dans wordt meestal wel in een groep gedaan waar de deelnemers synchroon dansen. De dans is een combinatie van passen uit de Schotse volksdans en klassiek ballet. Het ziet er erg indrukwekkend uit door de hoge snelheid en de moeilijkheidsgraad. Ook is er jaarlijks een officieel WK voor Highland Dance tijdens de Cowal Highland Gathering in Dunoon.