Teamuitje PUB Events

13 maart 2023 - door David Hol

De leukste ideeën voor een teamuitje

Een teamuitje is ideaal om de positiviteit en verbinding op je afdeling of bedrijf te versterken. Teamuitjes zijn er in allerlei verschillende soorten en bieden zo voor iedere groep wat passends. Benieuwd wat er bij jullie groep past? Lees dan gauw verder!

Wat is een teamuitje?

Teamuitje

Een teamuitje is een activiteit die georganiseerd wordt voor medewerkers van een bedrijf om de onderlinge band te versterken, het teamgevoel te vergroten en om even uit de werksfeer te stappen. Het doel van een teamuitje is om collega's beter te leren kennen en te zorgen voor een ontspannen en plezierige sfeer. Er zijn veel verschillende teamuitjes, zo is er voor iedere groep iets passends.

Het is belangrijk dat een teamuitje aansluit bij de interesses en behoeften van de groep. Een goed georganiseerd teamuitje kan niet alleen de onderlinge band versterken, maar ook bijdragen aan een betere samenwerking op de werkvloer en de productiviteit van het team.

Hoe organiseer je een teamuitje?

Teamuitje organiseren

Het organiseren van een teamuitje vereist de nodige planning en voorbereiding, maar kan bijdragen aan een betere samenwerking en teambuilding. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een succesvol teamuitje te organiseren:


 • Bepaal het doel en budget: Voordat je begint met het plannen van het uitje, moet je duidelijk voor ogen hebben wat het doel is en hoeveel budget er beschikbaar is. Dit zal helpen bij het bepalen van het type activiteit en locatie.

 • Stel een team samen: Stel een klein team samen om het uitje te organiseren en verdeel de taken.

 • Kies de activiteit: Kies een activiteit die past bij het doel en de interesses van het team. Het kan een sportieve activiteit zijn maar bijvoorbeeld ook een creatieve workshop.

 • Kies de locatie: Bepaal waar het teamuitje plaatsvindt. Dit kan op jullie eigen locatie zijn of op een externe locatie zoals een park, een restaurant of een specifieke activiteiten locatie.

 • Maak een planning: Maak een planning voor het teamuitje. Dit omvat de tijd en datum van het uitje, de activiteiten en de catering.

 • Informeer het team: Informeer het team over het uitje en geef duidelijke informatie over waar en wanneer het uitje zal plaatsvinden.

 • Feedback: Na het uitje is het belangrijk om feedback van de deelnemers te krijgen. Dit helpt bij het verbeteren van toekomstige teamuitjes en zorgt voor een betere ervaring voor het hele team.

Het effect van een teamuitje

Teamuitjes zijn erg populair en worden steeds vaker georganiseerd. Het belang van teambuilding wordt steeds meer erkend door werkgevers, omdat het een positieve invloed heeft op de werksfeer, de productiviteit en het behoud van personeel.

Een onderzoek van Evenementenbranche.nl uit 2019 toonde aan dat 92% van de ondervraagde bedrijven teamuitjes organiseert en dat 64% van de bedrijven verwacht dat ze in de toekomst nog meer teamuitjes zullen organiseren. Bovendien blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de meest populaire teamuitjes sportactiviteiten, workshops en outdoor activiteiten zijn.

Zelf een teamuitje organiseren of uitbesteden?

Zelf organiseren
Ben jij de aangewezen persoon om het uitje te organiseren? Door de organisatie van het teamuitje zelf op je te nemen kan jij laten zien dat jij over deze organisatorische vaardigheden beschikt. Daarnaast geeft het meer flexibiliteit in de keuze van datum, plaats en tijd.

Uitbesteden
Wanneer je de organisatie uit handen geeft aan een evenementenbureau, zullen zij jou volledig ontzorgen. Zij zullen op basis van jullie team, wensen en budget een pakket samen stellen. Ze kunnen je adviseren over (een) passende activiteit(en) en gaan zij op zoek naar een geschikte locatie.

Locaties voor een teamuitje?

Teamuitje locatie

De locatie voor een teamuitje is afhankelijk van de activiteit die jullie willen gaan doen. Indien jullie eigen locatie het toelaat om desbetreffende activiteit daar te doen, is dit uiteraard het handigste. Je hoeft dan niet meer over het vervoer van het personeel naar de evenementenlocatie na te denken. Wanneer het op een externe locatie is, probeer dan altijd een zo centraal mogelijke locatie te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld dichtbij een station zijn of vlakbij de werklocatie.


Indien je kiest voor een buitenactiviteit, bijvoorbeeld Highland Games of Outdoor Lasergamen, hangen er meer eisen aan. Hiervoor dien je een geschikte locatie te vinden met genoeg open ruimte, denk bijvoorbeeld aan een bos of strand. Dit om de verschillende opdrachten uit te kunnen zetten en deze op een veilige manier uit te kunnen voeren.

Kosten van een teamuitje

Teamuitje budget

De kosten van een teamuitje kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal deelnemers, de activiteit die gekozen wordt, de duur van het uitje, de locatie en het niveau van luxe dat gewenst is.

Over het algemeen kunnen teamuitjes variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro's per persoon. Bijvoorbeeld, een eenvoudige activiteit zoals een gezamenlijke lunch of een picknick kan zeer betaalbaar zijn, terwijl een meer avontuurlijke activiteit een stuk duurder kan zijn.

Daarnaast zijn er nog andere kosten die kunnen worden meegenomen, zoals transport, accommodatie en maaltijden. Het is belangrijk om bij het plannen van een teamuitje een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met alle kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het is ook verstandig om verschillende opties te bekijken en offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders om een idee te krijgen van de kosten en mogelijkheden. Een teamuitje kan een investering zijn in het team en de samenwerking tussen de collega's, dus het is de moeite waard om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden.

De belangrijkste tips voor een teamuitje

We hebben een aantal tips voor jullie verzameld als je een teamuitje gaat organiseren. Dit zijn de dingen die je in gedachten moet houden:


 1. Begin met op tijd plannen: Er komen veel dingen kijken bij het organiseren van een teamuitje, begin daarom op tijd. Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Wanneer je het buiten werktijd om doet moet je er rekening mee houden dat collega’s iets gepland hebben. Daarom is het handig om zover mogelijk van te voren je team op de hoogte te stellen van het teamuitje.
 2. Kies een handige locatie: Zeker wanneer het buiten werktijd is dien je rekening te houden met de verschillende reistijden van de werknemers. Wanneer het tijdens werktijd is, is het handig om een locatie te kiezen die niet te ver weg is van jullie werklocatie.
 3. Verzamel input vanuit het team: Zorg ervoor dat je tijdens het organiseren van het uitje ook input vraagt vanuit het team. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iedereen één of meerdere activiteiten te laten voordragen. Ook kun je een poll sturen met bijvoorbeeld vijf activiteiten waaruit ze kunnen kiezen.
 4. Organiseer de voor- en napret: Zorg ervoor dat het teamuitje een dag wordt om nooit meer te vergeten! Zo kan je bijvoorbeeld de mensen op een unieke manier uitnodigen met bijvoorbeeld een teaser. Ook is het leuk om tijdens het event een foto-/videograaf rond te laten lopen om de herinneringen op beeld te hebben.
 5. Maak een goede uitnodiging: Wanneer je de uitnodiging voor jullie team gaat maken, zorg ervoor dat alle informatie duidelijk beschreven is. Je wilt niet dat er onduidelijkheden ontstaan waardoor iemand er niet bij is. Ook is het handig voor de mensen om het op tijd te horen zodat ze er rekening mee kunnen houden in de planning van hun privé leven.
 6. Kijk welke activiteit er bij jullie groep past: Er zijn superveel verschillende soorten uitjes. Afhankelijk van welke interesses de mensen in de groep hebben passen sommige uitjes perfect bij jullie en andere uitjes wat minder. Hebben jullie bijvoorbeeld veel sportfanaten? Ga dan voor een Sportief teamuitje. Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten teamuitjes.

Creatief teamuitje

Workshop Schilderen Hero

Zijn jullie in het dagelijks leven creatief bezig? Dan zijn er een tal van verschillende creatieve workshops die jullie kunnen volgen met het team. Het leuke aan de creatieve workshops is dat er veel variatie in zit. Zo kun je bij de Workshop Graffiti een gaaf kunstwerk maken. Ben je meer van de schilderijen? Bij de Workshop Schilderen ga je dit doen onder begeleiding van een professionele kunstenaar!

Sportief teamuitje

Highland Games 3

Voor de teams met sportfanaten zijn er verschillende soorten sportieve evenementen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Highland Games. Dit uitje bestaat uit meerdere opdrachten waarin je fysiek op de proef gesteld wordt.


Willen jullie liever een sportief uitje doen dat binnen gegeven wordt? Ga naar een indoor klimpark en maak er een wedstrijd van wie als eerste boven is! Een andere leuke indoor activiteit is naar een jump park gaan. Meer opzoek naar een sportief uitje in teamverband? Er zijn verschillende unieke plekken waar je binnen kan gaan lasergamen of paintballen. Denk bijvoorbeeld aan een oude fabriek, een boerderij of een donkere hal.

Uitgelicht product

Highland Games 1

Tijdens deze Highland Games gaan de verschillende clans (teams) met elkaar de strijd aan met de diverse onderdelen. Wie is de sterkste? Wie is het behendigst? Which clan is the best? Een groepsuitje vol met schotse kilten, schotse whiskey en een hele boel rivaliteit.

Bekijk de Highland Games hier!

Boek nu jouw teamuitje!

Actief teamuitje

Lasergame 1

Zijn jullie graag bezig en houden jullie niet zo van stilzitten? Ga dan voor een actief teamuitje zoals Outdoor Lasergame! Wanneer je bijvoorbeeld iets op het strand van Scheveningen wilt doen, kan je er voor kiezen om te gaan beach volleyballen. Een ander gaaf uitje waar je lekker kan uitwaaien is blokarten. Hier ga je met een kart over het strand heen waar je meegaat met de wind!

Origineel teamuitje

Citygames Event Bedrijfsuitje

Wil jij jullie team graag verrassen met iets wat zij niet verwachten? Ga bijvoorbeeld een tour maken op solex of fat steps! Stippel een route uit met meerdere stops bij bezienswaardigheden en voor een hapje en drankje.


Een andere manier van een tour zijn de razend populaire Citygames. Bij een Citygame ga je in verschillende teams door een stad naar keuze lopen. Tijdens deze wandeling los je puzzels en diverse opdrachten op. De Citygames zijn er in verschillende verhaallijnen waar de vragen goed op aansluiten.

Teamuitje met humor

Zin om met jullie team een middag te gieren van het lachen? Volg een Workshop lachmeditatie! Tijdens deze workshop ga je letterlijk om niks lachen. Dit zorgt voor ontspanning, verbinding en positiviteit.


Een ander leuk voorbeeld is een Workshop Naaktmodel schilderen. Hier gaan jullie onder begeleiding van een professionele kunstenaar het naaktmodel schilderen.

Duurzaam teamuitje

Er zijn verschillende manieren om een duurzaam teamuitje te organiseren. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Kies voor een activiteit die de natuur respecteert: Kies voor een activiteit zoals wandelen, fietsen of kanoën waarbij je de natuur respecteert. Vermijd activiteiten zoals off-road rijden of andere activiteiten die de natuur kunnen beschadigen.
 2. Ga voor een lokaal teamuitje: Kies voor een teamuitje dat in de buurt plaatsvindt om de CO2-uitstoot te verminderen die wordt veroorzaakt door lange afstanden afleggen.
 3. Kies voor duurzaam vervoer: Probeer zo veel mogelijk duurzaam vervoer te gebruiken, zoals het openbaar vervoer, fietsen of carpoolen.
 4. Duurzame locatie: Kies voor een locatie die duurzaam is. Bijvoorbeeld een locatie met zonnepanelen of een locatie die zorgt voor lokale, biologische en/of vegetarische catering.
 5. Maak gebruik van herbruikbare items: Gebruik herbruikbare items zoals waterflessen, mokken en bestek om afval te verminderen.
 6. Maak het educatief: Een educatieve activiteit, zoals een rondleiding in een duurzame tuin of duurzame energiecentrale kan leuk zijn en tegelijkertijd het bewustzijn van duurzaamheid verhogen.
 7. Help bij een lokale vrijwilligersorganisatie: Zoek naar een lokale vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het milieu en plan een dag om je team te helpen met vrijwilligerswerk.
 8. Maak gebruik van groene technologie: Maak gebruik van groene technologie zoals elektrische auto's, zonnepanelen, of andere duurzame technologieën om het teamuitje nog duurzamer te maken.

Door deze tips te gebruiken, kun je een leuk en duurzaam teamuitje organiseren dat bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet!

Teamuitje met overnachting

Een teamuitje op het strand kan een fantastische manier zijn om het teamgevoel te versterken. Het strand biedt namelijk tal van activiteiten die geschikt zijn voor groepen, zoals beachvolleybal, kajakken, en watersporten. Bovendien is het strand een mooie en rustige omgeving waar je samen kunt ontspannen en genieten van de zon, het zand en de zee.

Als je besluit om een teamuitje op het strand te organiseren, is het belangrijk om goed na te denken over de activiteiten en de logistiek. Zo kun je bijvoorbeeld een strandtent afhuren waar je met het team kunt lunchen of dineren. Daarnaast is het handig om te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid en eventueel een pendeldienst vanaf het kantoor.

Een overnachting op het strand kan ook een leuke toevoeging zijn aan het teamuitje. Je kunt bijvoorbeeld een strandhuisje of een hotelkamer met uitzicht op zee boeken. Dit geeft het team de mogelijkheid om nog meer tijd met elkaar door te brengen en de banden verder te versterken.

Een teamuitje op het strand is dus niet alleen leuk, maar ook nuttig voor de teambuilding en de samenwerking. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en een gezamenlijke ervaring die het teamgevoel kan versterken.