Museum

23 mei 2019 - door Monique Pennings

Een dagje uit met de familie

Het blijft lastig, een uitje organiseren dat de hele familie leuk vindt. Daarom hebben wij voor jullie een selectie gemaakt van uitjes die leuk zijn voor het hele gezin. Bekijk hieronder snel de plekken die wij hebben uitgekozen!

Het KattenKabinet

Het KattenKabinet is een kunstmuseum in Amsterdam geheel gewijd aan katten. De collectie omvat schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van katten.

De kat heeft in de kunstgeschiedenis voor veel verschillende kunstenaars vaak de rol van muze op zich genomen en zijn al decennia lang een dankbaar onderwerp in de kunst. Het Amsterdamse museum Het KattenKabinet geeft je daar een mooi overzicht van. Hét bewijs dat katten meer doen dan vensterbankhangen, spinnen en luieren.

In Het KattenKabinet vind je kattengerelateerd werk van onder andere Picasso, Rembrandt en Corneille. En dat geeft je al snel een idee van het belang van deze eigenwijze haarballen voor de kunst en cultuur door de eeuwen heen. Misschien is dat wel de reden dat veel katten zo arrogant uit hun ogen kijken: wie weet is hun voorvader wel door Rembrandt geschilderd.

Ka

Het Kröller müller museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo in de Nederlandse provincie Gelderland. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Beeldentuin
Het museum wordt omgeven door een van de grootste beeldentuinen van Europa. Een buitenzaal van 25 hectare waarin moderne beeldhouwkunst een natuurlijke bestemming vindt.

Kru

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. In het museum is een oppervlakte van ruim 4.000 m² voor tentoonstellingen gereserveerd. Naast zalen voor tijdelijke tentoonstellingen, wisselende collectiepresentaties en de vaste collectie omvat het gebouw een auditorium, een bibliotheek, een museumwinkel, educatieruimte en een restauratie-atelier.

Museum

Moco museum

Het Moco museum in Amsterdam heeft een brede collectie van moderne en hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd in een traditioneel herenhuis, 'Villa Alsberg'. Dit museum richt zich vooral op kunstenaars die een eigen visie hanteren.

Moco museum is een museum dat net wat anders is dan de doorsnee musea. Dit museum heeft namelijk geen eigen collectie. Momenteel zijn er exposities te zien van Banksy en Roy Liechtenstein. De tentoonstelling van Salvador Dalí is helaas net afgelopen.

Voor wie nieuwsgierig is en even iets anders wil dan een doorsnee museum: bezoek het Moco museum!

Banksy

Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum zijn verschillende kunstobjecten uit de moderne kunst te bewonderen. Je vindt hier schilderijen, beeldhouwwerken, video maar ook werk van sieraadontwerpers en werken uit de grafische en industriële vormgeving worden hier tentoongesteld. Voorbeelden van kunstenaars waarvan werk tentoongesteld is in het Stedelijk Museum zijn Karel Appel, Kandinsky, Picasso, Pollock en Warhol. Stromingen als Bauhaus en De Stijl zijn hier ook vertegenwoordigd. De collectie bestaat uit zo'n 90.000 kunstwerken.

Stedelijk

Willet-Holthuysen Museum

Stap terug in de tijd in het Willet-Holthuysen Museum en bewonder de oude inrichting en kunst in dit schitterde grachtenpand. Abraham Willet en zijn rijke echtgenote Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen woonden hier tussen 1861 en 1895. Hun leven staat centraal in het museum. Na het overlijden van Louisa op 30 januari 1895 liet zij dit huis, de kostbare inboedel en de omvangrijke kunstcollectie van haar man na aan de gemeente Amsterdam. Een jaar later gingen de deuren van dit pand alweer open en werd de laatste wens van mevrouw ingewilligd: het openstellen van haar geliefde huis als museum dat naar haar en haar echtgenoot zou worden vernoemd. Ruim honderd jaar later is Museum Willet Holthuysen nog steeds te bezichtigen.

Het grachtenhuis is het hele jaar door toegankelijk. Je kunt een kijkje nemen in de prachtige 18de- en 19de-eeuwse stijlkamers. De indrukwekkende balzaal, de tuinkamer en de eetkamer laten zien hoe rijk het echtpaar Willet-Holthuysen was. Aan de achterzijde van het bijzondere dubbele grachtenhuis bevindt zich een formele symmetrische Franse stijltuin.

S Bc 00931 011

Museum van Illusies

'Museum van Illusies' is een unieke creatieve ruimte in Amsterdam. Zowel kinderen als volwassenen zullen onder de indruk zijn van optische illusies van het museum waar een wereld van ongelofelijke 3D installaties te bewonderen is. Ze zijn gewijd aan Nederlandse tradities maar dan volgens de interpretatie van moderne kunstenaars.

734 2 0810181242 La03 T1920X1200

Graffiti workshop

Van je eigen customized graffiti muur tot graffiti workshops. Laat je betoveren door onze eindeloze mogelijkheden van graffiti. Boek een Graffiti Workshop bij ArtPub. Ga zelf als graffiti artiest aan de slag en maak je eigen tag, logo of andere creatie. We werken op een canvas van 40x50 of op een groter exemplaar van 1 meter. Natuurlijk kan je ook als groep op jullie eigen lege muur aan de slag. Geen zorgen, graffiti spuiten met ons is volledig legaal! Word graffiti artiest voor een dag! Spuit jullie favoriete quote, eigen tag of naam op de muur. Een muurschildering is meer dan alleen verf op een muur, het is een communicatietool, een boodschap. Ideaal voor die saaie lege muur op kantoor! Klik hier voor meer informatie.

Graffiti kunstenaar