Top 10 creatieve bedrijfsuitjes

16 november 2018 - door Ramon van Hilten

Top 10 Creatieve Bedrijfsuitjes 2017!

Het einde van het jaar nadert. Een ideaal moment om de top 10 creatieve bedrijfsuitjes van het afgelopen jaar bekend te maken. En voor de duidelijkheid: een creatief personeelsuitje omvat alle activiteiten waarbij gezelligheid, sociaal contact, teambuilding én kunst samenkomen. Onderstaande lijst is op basis van populariteit gerangschikt. Van 10 naar 1. Welke workshop staat op jouw bucket list?

10. Painting in the Dark

Schilderen in het donker? Ja, schilderen in het donker! Geen zorgen, de workshop begint aanvankelijk met de lichten aan, waarna de ruimte geleidelijk aan donkerder en donkerder zal worden. Een spannend meesterwerk door middel van “glow in the dark” effecten. Jullie zullen het moeten zien om het te geloven!

9. Koe schilderen

Nee, dit personeelsuitje zal

heus niet op een boerderij plaatsvinden. En ook de koeien in de wei laten we lekker met rust. Het gaat hier namelijk om een model van papier-maché! Een groene koe? Een gouden kalf? Een gestippelde stier? Haal jouw beste koe van stal!

8. Werken met klei

Een kleien beeld omtoveren tot een kleurrijk kunstwerk: dat is wat tijdens deze workshop centraal staat. Want een zelf beschilderd beeld misstaat natuurlijk op geen enkel bureau. Hoe meer beelden, hoe meer vreugd!

7. Paint like Bob Ross

“Look around. Look at what we have. Beauty is everywhere — you only have to look to see it.”, aldus deze wereldberoemde landschapskunstenaar. Zie de wereld eens door de ogen van Bob Ross en sta versteld van de adembenemende schoonheid die onze natuur te bieden heeft. Aan positieve feedback geen gebrek!

6. Mozaïeken

“Scherven brengen geluk”. Tijdens deze mozaïekcursus kan werkelijk van ieder object een kunststuk gemaakt worden. Van bloempotten tot fotolijstjes en van fruitschalen tot tafelservies. Zelf voorwerpen meebrengen om deze te mozaïeken? Natuurlijk mag dat! Laat je creativiteit de vrije loop!

5. Edelsmeden

Een cursus om door een ringetje te halen! Voor een luxueus sieraad hoef je tegenwoordig echt niet naar de juwelier. Maak zelf eens een sieraad: volledig naar eigen smaak! Een workshop vol zilver, goud en blingbling. Wordt het een armband, een ring of toch een ketting? De glansrol is hoe dan ook voor jullie weggelegd!

4. Action Painting

Een stressvolle werkweek vol deadlines en vergaderingen? Kom in actie, in de meest letterlijke zin van het woord! Stap uit de comfortzone en leef je even helemaal uit. Een workshop vol kwasten, rollers, spuitbussen, tubes, verfpotten etc. Een tip van onze redactie: laat nieuwe kleding vooral thuis!

3. Ibiza Style: tassen/hoeden/armbanden

Kleurrijke hoeden, stijlvolle strandtassen en designer armbanden: de Ibiza-stijl is weer hartstikke hip dit jaar! En voor een Ibiza-outfit hoeven jullie heus niet op vakantie of zakenreis. Match je outfit en knutsel tot de zon opkomt. Uiteraard mag de zomerse cocktail niet ontbreken! Nu alleen die tropische temperaturen nog.

2. Graffiticursus

Graffiti. Velen associëren dit woord direct met het bekladden van treinstations of donkere steegjes. Maar graffiti is oorspronkelijk ontwikkeld om creatieve boodschappen mee te uiten. Een graffiticursus is geen uitzondering op deze regel. Dus: een kale gang op kantoor? Gezamenlijk die lege muur op-pimpen? Of een uniek graffitischilderij? Deze workshop is een absolute must! Een bedrijfsuitje, met een sfeervoller kantoor als eindresultaat. Een artistieke win-winsituatie!

1. Schilderworkshops

Altijd al een schilderworkshop aan de hand van een lokale, professionele kunstenaar willen volgen? Tijdens dit bedrijfsuitje worden jij en je collega’s stap-voor-stap begeleid. Ervaring is dus overbodig: iedereen is namelijk creatief! Ook het te maken schilderij bepalen jullie helemaal zelf! Alle kunststromingen zijn beschikbaar. Een “Dikke Dame”? Een zonsondergang? Een wereldberoemd gebouw? Een Mona Lisa 2.0? Voor elk wat wils! Schilderworkshops zijn niet alleen gezellig, maar ook leerzaam, ontspannend én origineel! In welke collega zie jij stiekem een Van Gogh of Picasso?

Deze top tien is opgebouwd uit het aanbod van alle creatieve bedrijfsuitjes binnen het afgelopen jaar. Niet alleen de workshops vanuit ArtPub zijn hierin meegenomen. Wij hebben hierbij het aanbod van alle landelijke evenementenbureaus meegenomen.

Geïnteresseerd? Bekijk hier de mogelijkheden voor jou en je collega’s bij ArtPub.