Muziekquiz blog hero

11 mei 2022 - door Claudia Willemse

De leukste pubquiz vragen over muziek

Een populaire activiteit met vrienden is het spelen van een PubQuiz. Je kent ze wel, biertje in de hand, scoreformulier op tafel en een hoop gezelligheid. Een PubQuiz bestaat altijd uit verschillende rondes, zoals bijvoorbeeld sport, geschiedenis of muziek. Elke goede PubQuiz heeft dus een muziekronde, maar je kan ook een hele PubQuiz maken over alleen muziek. De MuziekQuiz is een van de populairste soorten pub quizzen. Bij ons is er ook veel aanvraag naar een muziekquiz. Maar hoe maak je er nou zelf eigenlijk eentje? Wij helpen je bij het verzinnen van de leukste pubquiz vragen over muziek!

Aretha Franklin

Tears in Heaven

MuziekQuiz thema gebaseerd op genre

Tegenwoordig zijn er enorm veel genres in de muziek. Per genre kun je natuurlijk ook weer een heleboel vragen verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan liedjes, artiesten, kenmerken, etc. Hieronder vind je een lijst met een aantal bekende muziekgenres.

HipHopRnB

Nederlandse muziek

Pop

Jazz

Soul

Blues

Reggae

Rock

Electronic Dance Music

Muziekvragen over Eurovisie Songfestival

Muziekquiz blog songfestival

Het Eurovisiesongfestival is een jaarlijks terugkerende zangcompetitie die gehouden wordt in Europa. In deze wedstrijd zenden Europese landen een artiest uit hun eigen land met een eigen liedje dat nog niet mag bestaan. Het winnende land is het land waar het songfestival het jaar daarop georganiseerd wordt. Over het songfestival kun je allerlei verschillende vragen stellen in een PubQuiz. Hieronder een voorbeeldvraag uit onze eigen quiz.

Linda Wagenmakers, Glennis Grace, De Toppers, Sieneke, 3JS, Anouk, The Common Linnets, Douwe Bob, Waylon & Duncan Laurence.

MuziekQuiz thema gebaseerd op artiest

Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Over de hele wereld bestaan er biljoenen artiesten die je kunt gebruiken voor je quiz. Maak je de MuziekQuiz samen met vrienden? Laat dan elk persoon een favoriete artiest opschrijven, dan ben je zo klaar!

Ladygaga vraag

Een aantal artiesten die je kunt gebruiken als thema zijn: Rihanna, Madonna, Kendrick Lamar, Justin Bieber, The Rolling Stones, The Beatles; zo kun je nog wel even door blijven gaan. Per artiest kun je natuurlijk ook weer een heleboel vragen verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de nummers of albums van de artiest, of over de tours die de artiest heeft gedaan. Zo kun je nog wel even doorgaan.

Lady Gaga

MuziekQuiz thema gebaseerd op films

Muziekquiz blog filim

Muziek is altijd een belangrijk aspect geweest in films. Je zou dus ook een ronde of een gehele MuziekQuiz kunnen baseren op je favoriete film(s). Hierbij laat je bijvoorbeeld een stukje muziek horen en moeten de deelnemers raden bij welke film het hoort. Of je laat een scène zien uit een bekende film waarbij de deelnemers vervolgens moeten raden welk liedje bij deze scène hoort.

Easy Rider

Antwoord is afhankelijk van welk liedje van ABBA je laat horen.

Antwoord is afhankelijk van welk liedje van ABBA je laat horen